De brandweer
Boek

De brandweer (cop. 2008)/ tekst Cathy Franco, tek. Jacques Dayan ; concept Émilie Beaumont ; [red.: Textcase ; vert. uit het Frans voor Textcase: Ernst Carree]

Waar wordt de brandweer allemaal voor ingezet? Met informatie over o.a. de geschiedenis en het materieel. Met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Rijk geïllustreerde uitgave over de inzet van de brandweer bij o.a. bosbranden, ongelukken, ondergrondse reddingsacties, lawines en brand op de luchthaven. Zelfs hun optreden bij de aanslag van 11 september 2001 in New York komt kort aan bod. In de introductie wordt ingegaan op de geschiedenis en materieel. De informatie is verdeeld over zeven hoofdstukken. Alleen de taken komen aan bod in een langer hoofdstuk (tien pagina's). Wel zijn hierbij tussenkopjes gebruikt. Centraal staan de collageachtige gedetailleerde kleurenillustraties van bv. de brandweer in actie. Elk hoofdstuk begint met een introductie in een vrij grote vette letter. Andere tekstblokken, verspreid over de bladzijden, sluiten meestal aan bij onderdelen uit de afbeeldingen. De tekst is niet altijd eenvoudig, met soms lange zinnen en moeilijke woorden. De uit het Frans vertaalde uitgave uit 2003 is, zoals bv. te zien is aan de thema's, niet aangepast aan Nederland. Achterin staat de inhoudsopgave, maar een register en verklarende woordenlijst ontbreken. Maakt deel uit van de reeks 'Lees en ontdek'*. Een aantrekkelijk ogende uitgave op stevig glanzend papier. Geschikt voor thuis en school, om te bekijken, in te lezen of te gebruiken bij een spreekbeurt of werkstuk. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504422755

Titel De brandweer
Auteur Cathy Franco
Secundaire auteur Jacques Dayan ; Ernst Carree ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2008
Overige gegevens 27 p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Les pompiers. - Paris : Editions Fleurus, cop. 2003. - (La grande imagerie)
ISBN 9782504422755
PPN 355494523
Rubriekscode 614.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brandweer
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Brandweer

Relaties/Serie

Lees en ontdek

Lees en ontdek (2008-...)

vol.
Uitgeleend