Science
Boek

Science wilde experimenten en outdooravonturen (2012)/ Sarah Hines Stephens en Bethany Mann, [vert. uit het Engels: Persklaar, Ellen Hosmar ... et al.]

Hoe maak je een stuiterbal en een minirobot en kweek je vlinders? Stapsgewijze uitleg van soms grappige experimenten en activiteiten via kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een uitgave vol met allerlei onderzoeken en experimenten, zoals het maken van een cola-fontein, dna isoleren, vingerafdrukken, morse, onzichtbare inkt en schaduwen vastleggen. Verder komen activiteiten aan bod als het maken van een zonnekompas, vlinders kweken, kikkervisjes grootbrengen en vleermuizenkasten maken. Het hoofdmotief is: zuinig omgaan met de objecten en de natuur. De proeven en activiteiten worden stapsgewijs via pastelkleurige tekeningen in beeld gebracht. Meestal staan er ter verduidelijking korte onderschriften bij. Er zijn symbolen gebruikt voor onder meer te gebruiken materialen, kleding en benodigheden. Voor elk project zijn een halve tot twee pagina's beschikbaar. Soms zijn tekeningen als een kringloop neergezet. Bij sommige proefjes staat een achtergrondmotivatie. Achterin is een register opgenomen op thema. Handzaam vierkant boek, dat deel uitmaakt van de serie 'Zo doe je dat'*. Het is duidelijk gericht op doen! Aanrader op gebied van proefjes en experimenten in de natuur; verantwoord en milieubewust gebracht. Helder en overzichtelijk voor kinderen met een onderzoekende aard. Al dan niet onder begeleiding van een volwassene. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089895677

Titel Science : wilde experimenten en outdooravonturen
Auteur Sarah Hines Stephens ; Bethany Mann
Instelling /Persklaar, Groningen
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Houten : Terra, 2012
Overige gegevens [80] p - ill - 20×21 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Science: wild experiments & outdoor adventures. - San Francisco : Weldon Owen, cop. 2012. - (Do it now!)
ISBN 9789089895677
PPN 352616377
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurmaterialen; Handenarbeid ; Buitenspelen (spelletjes); Natuur
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Natuurmaterialen

Relaties/Serie

Zó doe je dat

Zó doe je dat (2008-...)

vol.
Uitgeleend