Onderzeeboten
Boek

Onderzeeboten (cop. 2008)/ tekst, tek. Jacques Dayan, concept Émilie Beaumont ; [red.: Textcase ; vert. uit het Frans: Ilse van Haneghem]

Hoe zijn onderzeeboten ontwikkeld en waar worden ze voor gebruikt? Overzicht vanaf de eerste stappen (342 voor Christus) tot moderne vaartuigen. Met gedetailleerde kleurenillustraties, ook dwarsdoorsneden. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Verkeer en vervoer DUIKBOTEN DAYA

Recensie

Dit eenvoudig uitgevoerde boek uit de serie 'Lees en ontdek'* staat vol met tekeningen van onderzeeërs door de eeuwen heen. Want al in 342 v C probeerde men onder water te reizen. Bij iedere tekening staat een korte omschrijving die al dan niet is aangevuld met een bijzonderheid over snelheid, grootte etc. Deze teksten bevatten veel moeilijke woorden als strategische afschrikkingsrol, minuscule en cavitatie zonder dat deze verklaard worden. Om die reden zal het vooral een kijkboek zijn (dat oorspronkelijk stamt uit 2006!) en in dat geval voldoet het prima onder het mom van 'alle waar naar zijn geld'. Er zijn aparte hoofdstukken over onderzeeërs die gebruikt zijn voor de oorlog, voor de wetenschap maar ook voor recreatie. En natuurlijk ontbreekt ook de Nautilus van Jules Verne niet. Vaak zijn de boten opengeklapt getekend zodat kinderen ook kunnen zien hoe ze er van binnen uitzien. Achterin staat de inhoudsopgave, maar een register ontbreekt. Aantrekkelijk (kijk)boek voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504422731

Titel Onderzeeboten
Auteur Jacques Dayan
Secundaire auteur Ilse van Haneghem ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2008
Overige gegevens 27 p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Les sous-marins. - Paris : Fleurus, cop. 2006. - (La grande imagerie)
ISBN 9782504422731
PPN 354934716
Rubriekscode 658.75
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duikboten; Geschiedenis
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Duikboten

Relaties/Serie

Lees en ontdek

Lees en ontdek (2008-...)

vol.
Uitgeleend