De Grieken
Boek

De Grieken (cop. 2008)/ tekst Sylvie Baussier, tek. M.I.A., Giampietro Costa ; concept Émilie Beaumont ; [red.: Textcase ; vert. uit het Frans: Wim van der Zande]

Overzicht van de geschiedenis en cultuur van het oude Griekenland. Met informatie over o.a. de Olympische Spelen en het dagelijks leven. Met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Overzicht van de geschiedenis en cultuur van het oude Griekenland. Op elke twee bladzijden komt een thema ter sprake in een hoofdtekst en in losse paragrafen telkens over een specifiek onderwerp. In de verschillende hoofdstukken wordt aandacht besteed aan geschiedenis, politiek, cultuur, godsdienst, het dagelijks leven en de Olympische Spelen. De verschillende onderwerpen worden beknopt maar helder behandeld. Wel zijn de zinnen soms lang en de informatiedichtheid is hoog. Namen zijn correct weergegeven. Er zijn verschillende grote en vette lettertypen gebruikt. Het illustratiemateriaal in kleur bestaat uit ongekaderde tekeningen met vrij veel details, geen foto's. Speelse lay-out, die echter vrij vol aan doet. Helaas ontbreken een woordenlijst en register. De inhoudsopgave staat achterin. Maakt deel uit van de reeks 'Lees en ontdek'*. Voor thuis, op school en bij de naschoolse opvang. Zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504422656

Titel De Grieken
Auteur Sylvie Baussier
Secundaire auteur Giampietro Costa ; Wim van der Zande ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2008
Overige gegevens 27 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Vert. van: Les Grecs. - Paris : Fleurus, cop. 1999. - (La grande imagerie)
ISBN 9782504422656
PPN 35494679X
Rubriekscode 923.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Griekse Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Griekse Oudheid

Relaties/Serie

Lees en ontdek

Lees en ontdek (2008-...)

vol.
Uitgeleend