De Romeinen
Boek

De Romeinen (cop. 2008)/ tekst Sylvie Baussier, tek. M./A., Remo Berselli ; concept Émilie Beaumont ; [red.: Textcase ; vert. uit het Frans: Wim van der Zande]

Overzicht van de geschiedenis en cultuur van het Romense Rijk. Met informatie over o.a. het leger, geloof en het dagelijks leven. Met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Overzicht van de geschiedenis en cultuur van het Romeinse Rijk. Op elke twee bladzijden komt een thema ter sprake in een hoofdtekst en in losse paragrafen. Zo wordt er in elf hoofdstukken aandacht besteed aan onder meer de Romeinse samenleving, de macht, het leger, het leven in Rome, landbouw en het geloof. Per thema zijn enige, meestal niet ingekaderde, gedetailleerde kleurenillustraties opgenomen. De illustraties zijn aantrekkelijk om te zien. Elk hoofdstuk begint met een introductie in een vrij grote vette letter. Andere tekstblokken sluiten meestal aan bij onderdelen uit de afbeeldingen. De tekst is niet altijd eenvoudig, met soms lange zinnen en moeilijke woorden. De informatiedichtheid is hoog. Er zijn verschillende grote en vette lettertypen gebruikt. Speelse lay-out, die echter vrij vol aan doet. Helaas ontbreken een woordenlijst en register. De inhoudsopgave staat achterin. Maakt deel uit van de reeks 'Lees en ontdek'*. Voor thuis, op school en bij de naschoolse opvang. Zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504422762

Titel De Romeinen
Auteur Sylvie Baussier
Secundaire auteur Remo Berselli ; Wim van der Zande ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2008
Overige gegevens 26 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Vert. van: Les Romains. - Paris : Editions Fleurus, cop. 1999. - (La grande imagerie)
ISBN 9782504422762
PPN 355494345
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Romeinse Rijk
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Rijk

Relaties/Serie

Lees en ontdek

Lees en ontdek (2008-...)

vol.
Uitgeleend