De middeleeuwen
Boek

De middeleeuwen (cop. 2008)/ tekst Christine Sagnier, concept Émilie Beaumont ; ill. Jean-Noël Rochut, Yves Beaujard ; landkrt. Jean-Baptiste Nény ; [red.: Textcase ; vert. uit het Frans: Ernst Carree]

Wat gebeurde er in de middeleeuwen en hoe zag het leven er toen uit? Met informatie over o.a. oorlogen, christendom en uitvindingen. Met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Wat gebeurde er in de middeleeuwen en hoe zag het leven er toen uit? Op elke twee bladzijden komt een thema ter sprake in een hoofdtekst en in losse paragrafen. Zo wordt er in elf hoofdstukken aandacht besteed aan onder meer de politieke gebeurtenissen, oorlogen, het Christendom, uitvindingen (o.a. kompas, kruiwagen). Ook het leven op een kasteel en in de stad en op het land komen aan bod. Per thema zijn enige, al dan niet ingekaderde, gedetailleerde kleurenillustraties opgenomen. De illustraties zijn aantrekkelijk om te zien. Elk hoofdstuk begint met een introductie in een versierd kader en in een vrij grote vette letter. Andere tekstblokken sluiten meestal aan bij onderdelen uit de afbeeldingen. De tekst is niet altijd eenvoudig, met soms lange zinnen en moeilijke woorden. Soms is de informatiedichtheid hoog. Er zijn verschillende grote en vette lettertypen gebruikt. Speelse lay-out, die echter vrij vol aan doet. Helaas ontbreken een woordenlijst en register. De inhoudsopgave staat achterin. Maakt deel uit van de reeks 'Lees en ontdek'*. Voor thuis, op school en bij de naschoolse opvang. Zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782504422724

Titel De middeleeuwen
Auteur Christine Sagnier
Secundaire auteur Jean-Noël Rochut ; Jean-Baptiste Neny ; Ernst Carree ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, cop. 2008
Overige gegevens 27 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Vert. van: Le moyen age. - Paris : Fleurus, cop. 2005. - (La grande imagerie)
ISBN 9782504422724
PPN 355494736
Rubriekscode 925
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Middeleeuwen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Middeleeuwen

Relaties/Serie

Lees en ontdek

Lees en ontdek (2008-...)

vol.
Uitgeleend