Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
The perfect home
DVD

The perfect home (cop. 2013)/ written and presented by Alain de Botton, prod. & dir. by Neil Crombie

De filosoof Alain de Botton (1969) beschouwt de relatie tussen het welbevinden van de mens en zijn omgeving (de architectuur) vanuit kunsthistorisch perspectief.

Aanwezigheid

Recensie

De in Zwitserland geboren en als kind naar Engeland verhuisde filosoof Alain de Botton (1969) is niet alleen een origineel denker, hij kan ook nog boeiend schrijven en aanstekelijk vertellen. Vanaf 'Hoe Proust je leven kan veranderen' (1997) tot en met 'Religie voor atheïsten' (2011) heeft hij in een lange rij boeken allerlei aspecten van het dagelijks leven van een verfrissend commentaar voorzien. De televisiebewerking van het boek 'De architectuur van het geluk' (2006)* staat op deze dvd. In drie afleveringen** beschouwt hij de relatie tussen het welbevinden van de mens en zijn omgeving (de architectuur) vanuit kunsthistorisch perspectief. Een genot om naar te luisteren en te kijken, ook al gaat de breedte van de visie van De Botton wellicht ten koste van de diepgang. De film zit het boek niet in de weg, integendeel: kijken nodigt uit tot lezen, en omgekeerd.

Specificaties

Engels

Titel The perfect home
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Neil Crombie ; Alain De Botton
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : B-Motion, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 144 min.) - kleur, geluid
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de tv-serie voor Channel Four: Groot-Brittanië : Seneca Production, cop. 2006
PPN 355067315
Rubriekscode 710.6
Taal Engels
Onderwerp algemeen Bouwkunst; Esthetiek
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Bouwkunst