Het uur van de wraak
Boek

Het uur van de wraak (2011)/ John Marsden, vert. [uit het Engels en herz.] door Molly van Gelder

Een groepje Australische jongeren moet zien te overleven in een guerillastrijd tijdens de oorlog die in hun land woedt. Met de moed der wanhoop proberen zij het contact met hun bondgenoot Nieuw-Zeeland te herstellen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Vijfde deel van de oorlogsserie 'Morgen toen de oorlog begon'* van de Australische auteur. De heldendaden uitgevoerd door een groepje tieners die ook worstelen met hun eigen identiteit, lijken buiten proportioneel; toch wordt de oorlog levensecht en realistisch beschreven. In dit deel staat de aanval op het vliegveld centraal met als consequentie de nachtelijke ontsnappingstochten en strooptochten naar voedsel. De beschrijvingen zijn minutieus en de spanning wordt zorgvuldig gedoceerd. De oorlogsverschrikkingen worden genuanceerd en invoelbaar beschreven en zeker niet verheerlijkt. De auteur beschikt over een goed inlevingsvermogen in de personages. Filmeditie met herziene vertaling. Goed geschreven roman voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025751197

Titel Het uur van de wraak
Auteur John Marsden
Secundaire auteur Molly van Gelder
Type materiaal Boek
Editie 1e dr. herz. vert;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2011
Overige gegevens 293 p - 21 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: 2002 - Vert. van: Burning for revenge. - Pan MacMillan Australia, cop. 1997 - Vervolg op: De avond valt
ISBN 9789025751197
PPN 338584501
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Oorlog ; Australië ; Overleven ; Wraak
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Morgen toen de oorlog begon
Boek

Morgen toen de oorlog begon (2011-...)

vol. dl. 5
Uitgeleend
John Marsden