De killing 2
Boek

De killing 2 (cop. 2013)/ David Hewson, [vert. uit het Engels: Nienke van der Meulen]

Rechercheur Sarah Lund onderzoekt in Kopenhagen de moorden op soldaten die meededen aan een geheime missie in Afghanistan.

Recensie

Als het Lennart Brix niet lukt de moord op een advocaat op te lossen, wordt Sarah Lund er toch weer bijgehaald. Diverse soldaten worden vermoord en het spoor leidt naar Afghanistan waar de officiële lezing van een incident niet blijkt te kloppen. Dat heeft ook politieke consequenties. Lund bijt zich als een terriër in de zaak wat haar niet door iedereen in dank wordt afgenomen. De televisieserie met dezelfde titel is op dvd razend populair en wordt gezien als een van de beste crimi's van de laatste tijd. Ook dit tweede deel uit een serie van drie is razend spannend, zeer onderhoudend en natuurlijker geschreven dan deel 1 'De killing'*. Het boek is weer gebaseerd op het tv-scenario en volgt dezelfde verhaallijnen. Het taalgebruik is niet moeilijk en de verhaallijnen met elk hun eigen echte interessante hoofdpersonen zijn boeiend en goed te volgen. Net als de serie zelf zal de liefhebber het knap geconstrueerde verhaal niet eerder weg kunnen leggen dan na de laatste bladzijde. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022562581

Titel De killing 2
Auteur David Hewson
Secundaire auteur Søren Sveitsrup ; Nienke van der Meulen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, cop. 2013
Overige gegevens 510 p - 23 cm
Annotatie Gebaseerd op het originele scenario van Søren Sveitsrup - Vert. van: The killing 2. - London : Macmillan, cop. 2013
ISBN 9789022562581
PPN 352632933
Genre detectiveroman
Taal Nederlands