Makers
Boek

Makers de nieuwe industriële revolutie (cop. 2013)/ Chris Anderson, [vert. uit het Engels: Ernst de Boer ... et al. ; tekstred. Leo Polak]

Pleidooi voor een nieuwe vorm van ondernemerschap, die focust op kleine projecten, uitvindingen en kleinschalige samenwerkingsverbanden.

Recensie

In dit boek neemt auteur Chris Anderson het op voor kleine ondernemers, uitvindingen en kleinschalige samenwerkingen die samen de 'Nieuwe Industriële Revolutie' vormen. In snel tempo komen zogenoemde 'makerbewegingen' ter sprake, 'makerbeurzen' en 'makerwerkplaatsen'. In de praktijk gaat het om het oprichten van softwarebedrijven, het op de markt brengen van uitvindingen, kleine projecten enzovoort. Er komen voorbeelden ter sprake hoe je van 'maker' tot miljonair kunt komen en de auteur legt uit hoe je winst maakt op de productie van een kleine hoeveelheid speelgoed. Ingegaan wordt ook op de transformatie (naar het nieuwe werken), financiering, organisatie en nieuwe concepten. Het werk van Anderson is niet echt moeilijk, maar ook niet zeer toegankelijk. Tenslotte gaat het om een visie ofwel een filosofie die hier en daar wel in de praktijk blijkt te zijn gebracht, maar nog lang niet doorgeklonken zal zijn in de wereld. Uit elke visie kan een mooi initiatief bloeien en dat is dan ook de waarde van 'Makers'. Beslist niet irriëel, maar elke visie moet de tijd worden gegund te groeien. Voor lezers die steeds nieuwe wegen zoeken naar beter ondernemerschap, een goed boek.

Specificaties

Nederlands | 9789046813881

Titel Makers : de nieuwe industriële revolutie
Auteur Chris Anderson
Secundaire auteur Ernst de Boer ; Leo Polak
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, cop. 2013
Overige gegevens 272 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Makers : the new industrial revolution. - New York : Crown Business, 2012
ISBN 9789046813881
PPN 343791617
Rubriekscode 366.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Technologische innovatie; Ondernemerschap; 21e eeuw ; Productinnovatie; 21e eeuw
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Innovatie