Mijn schildklier werkt niet goed. En nu ?
Boek

Mijn schildklier werkt niet goed. En nu ? een vaak verscholen ziekte? Te weinig of te snelle werking? Te groot of te klein? (2012)/ Jan Willem Elte

Recensie

De auteur is internist met specialisatie endocrinologie en heeft al eerder in deze reeks gepubliceerd. De betekenis van het onderwerp van dit boek wordt in het woord vooraf krachtig door de auteur neergezet: '... in Nederland lijden waarschijnlijk meer dan een half tot een miljoen mensen [aan schildklierafwijkingen]'. Nauwkeurige documentatie voor de herkomst van dit getal geeft hij niet, maar in de inleiding specificeert hij dat enerzijds de kennis over de schildklier de laatste jaren sterk is toegenomen, anderzijds nog steeds veel over dit onderwerp onzeker en onbekend is - en deze combinatie maakt zulke kwantitatieve schattingen realistisch, zeker uit de pen van een onbetwiste deskundige als deze auteur. Het boek als geheel is precies wat men verwacht in deze serie: enkele compacte, goed geschreven hoofdstukken over de normale functie, over de verschillende afwijkingen, een overzicht van de beschikbare geneesmiddelen (Nederland èn België), gebruikte literatuur, adressen, register; prima lay-out (nu geheel in kleur).

Specificaties

Nederlands | 9789491549069

Titel Mijn schildklier werkt niet goed. En nu ? : een vaak verscholen ziekte? Te weinig of te snelle werking? Te groot of te klein?
Auteur Jan Willem Elte
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Koog aan de Zaan : Spreekuur thuis, 2012
Overige gegevens 138 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Oorspr. titel: Schildklierafwijkingen. - Wormer : Inmerc, 2003. - (Spreekuur thuis)
ISBN 9789491549069
PPN 345405455
Rubriekscode 605.16
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schildklieraandoeningen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Stofwisselingsziekten

Relaties/Serie

Spreekuur thuis
Boek

Spreekuur thuis (1990-...)

vol.
Uitgeleend