Granny squares anders
Boek

Granny squares anders alles behalve vierkantjes haken (cop. 2013)/ Béatrice Simon & Barbara Wilder, [vert. uit het Duits: Lara van der Zee ; eindred.: Vitataal]

Handleiding voor het haken van driehoekjes, sterren en andere vormen, met werkbeschrijvingen voor diverse accessoires die daarmee kunnen worden gemaakt.

Recensie

Na een summier voorwoord volgen twaalf pagina's met de verschillende vormen en de daarbij behorende werkbeschrijvingen van de bekende granny squares. Inderdaad ontbreekt de vierkante vorm (ondertitel van het boek), maar verder zijn alle denkbare vormen opgenomen. Zoals de ster, drie- tot achthoeken, de bloem en zelfs een paisley-vorm (druppelvormig). De daarop volgende 26 werkstukken zijn ingedeeld in een moeilijkheidsgraad van een tot drie. Het sluit af met tips en info over stekenverhoudingen, verschillende manieren om op te zetten, aan elkaar naaien of haken en afwerkingen. Moderne frisse kleuren, een verzorgde lay-out en het glanzende witte papier waarop dit alles is uitgevoerd, maken het boek aantrekkelijk voor iedere haakster. Met de geboden vormen kun je goed variëren tot nog veel meer werkstukken. Zonder dit te verantwoorden wordt van een garenmerk uitgegaan. Dit is nauwelijks een beperking omdat ieder ander garen bruikbaar is, maar het zou netjes geweest zijn als dat ook vermeld was.

Specificaties

Nederlands | 9789058772787

Titel Granny squares anders : alles behalve vierkantjes haken
Auteur Béatrice Simon ; Barbara Wilder
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Lara van der Zee
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2013
Overige gegevens 79 p - ill - 26 cm
Annotatie Vert. van: Granny Squares auf andere Art. - Stuttgart : frechverlag, cop. 2012
ISBN 9789058772787
PPN 355216361
Rubriekscode 625.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haakpatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Haken