Het egeltje onder de oude boom
Boek

Het egeltje onder de oude boom (cop. 2013)/ Christianne van Dooijewaard, ill. Steffie Padmos ; [tekstbew. door Ida Schuurman]

Een egeltje wordt midden in de winter geboren, maar in het voorjaar blijkt dat hij ziek is en niet lang zal leven. Het egeltje geniet nog zo lang mogelijk van zijn leven. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Midden in de winter wordt een egeltje geboren. Zijn ouders zijn heel gelukkig, totdat blijkt dat het egeltje zich niet goed kan bewegen en zijn stekeltjes slap worden. Dokter Uil onderzoekt het kleintje en moet helaas vaststellen dat het egeltje zijn eerste verjaardag niet zal halen. Het ziekteproces van het egeltje wordt in sfeervol gekleurde aquarellen over dubbele pagina's neergezet, tegen de achtergrond van de wisselende seizoenen. Hoewel egels en uil zich als mensen gedragen worden ze als echte dieren afgebeeld. De ingehouden tekst in korte zinnen is in een zwarte of witte letter in de prenten afgedrukt. De tekst beschrijft het ziekteproces waarbij benadrukt wordt dat het egeltje nog heel lang kan genieten. Zo ligt hij onder een dikke, oude boom te kijken naar de wind en de zon. Maar als de zomer komt, kan hij alleen nog maar in zijn bedje liggen. Mooi oblong prentenboek dat ziekte en dood op een begripvolle manier bespreekbaar maakt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085606567

Titel Het egeltje onder de oude boom
Auteur Christianne van Dooijewaard
Secundaire auteur Steffie Padmos ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nino, cop. 2013
Overige gegevens [24] p - ill - 21×24 cm
ISBN 9789085606567
PPN 344564924
Thematrefwoord Ziek zijn ; Dood
Taal Nederlands