Naar het ziekenhuis
Boek

Naar het ziekenhuis (2013)/ Lonneke Snijder, tek.: Anky Spoelstra ; [red. Marian van Gog ... et al. ; foto's Frank Muller]

Wat gebeurt er als je naar het ziekenhuis moet? Lees over wat dokters doen en wat een ambulance is. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Deel over het ziekenhuis uit 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. We volgen o.a. enkele kinderen die naar het ziekenhuis gaan. Spelenderwijs komen aan de orde: waarom gaan mensen naar het ziekenhuis, hoe ziet een ziekenhuis eruit, hoe werken dokters, wat is een ambulance en wie werken er? Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurentekening over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en praatplaat. Daarna is steeds op de linkerpagina een grote kleurenfoto opgenomen, omringd door een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter voor kleuters. Op de rechterpagina's zijn actietekeningen opgenomen en een moeilijker tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar, om zelf te lezen. Beide teksten zijn gesteld in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001810283

Titel Naar het ziekenhuis
Auteur Lonneke Snijder
Secundaire auteur Anky Spoelstra ; Frank Muller ; Marian van Gog
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Groningen [etc.] : Noordhoff, 2013
Overige gegevens 24 p - ill - 25 cm
ISBN 9789001810283
PPN 355061708
Rubriekscode 613.47
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ziekenhuizen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ziekenhuizen