Wie is dat op dit uur?
Boek

Wie is dat op dit uur? (cop. 2013)/ Lemony Snicket, met ill. van Seth ; vert. [uit het Engels] door Ellis Post Uiterweer

Lemony (13, ik-figuur) ontmoet een vreemde dame die hem begeleidt naar het onheilspellende vervallen stadje Smeur aan Zee. Daar moet Lemony een verdwenen beeldje zien op te sporen. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit eerste deel van een 'autobiografische' vierdelige serie komt de 13-jarige verteller Lemony terecht in een auto waarin een vrouw (een spionne?) zit die zegt hem te gaan begeleiden in zijn opleiding tot lid van een geheimzinnige organisatie (bekend uit de eerdere 13-delige reeks 'Ellendige avonturen' van deze auteur) Ze komen in de eigenaardige stad Smeur aan Zee terecht die in verval is. Daar moeten ze met hulp van een journalist, een paar taxichauffeurs en een wees het mysterie van een verdwenen beeldje met de naam 'Het Brommende Beest' oplossen. Ze ontmoeten zeer vreemde, onheilspellende figuren. Het is een complexe situatie: van wie is dit erfstuk, wie stal het en wie leeft van de handel in octopusinkt en pennen? Het verhaal valt op door een rijke woordenschat, veel losse eindjes en humor die van de lezer intelligentie vergen. De vertaalster is er goed in geslaagd dat over te brengen. De Canadese illustrator maakte tekeningen in blauw-zwart-witte tinten die de door het verhaal opgeroepen gevoelens heel goed tot expressie brengen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789049926045

Titel Wie is dat op dit uur?
Auteur Lemony Snicket
Secundaire auteur Seth" ; Ellis Post Uiterweer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, cop. 2013
Overige gegevens 246 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Who could that be at this hour? - New York : Little, Brown and Company, cop. 2012. - (All the wrong questions ; 1)
ISBN 9789049926045
PPN 343677563
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De verkeerde vragen
Boek

De verkeerde vragen (2013-...)

vol. 1
Uitgeleend
Lemony Snicket