Het huwelijkscontract
Boek

Het huwelijkscontract (cop. 2013)/ Jennifer Probst, [vert. uit het Engels: Ineke de Groot]

Een jonge, emotioneel afstandelijke zakenman moet trouwen om een erfenis in handen te krijgen en vraagt een vriendin van zijn zus voor een tijdelijk huwelijk.

Recensie

Nick komt uit een steenrijke familie waar hij emotioneel verwaarloosd is, hij is anti-huwelijk en wil nooit kinderen. Dan zet zijn lievelingsoom Earl hem onder druk via zijn erfenis: Nick krijgt alleen volledige controle over de miljoenen als hij getrouwd is en dat een jaar blijft. Nick peinst niet over een tijdelijk huwelijk met zijn oppervlakkige veeleisende vriendin en zoekt een vrouw die bereid is het te zien als een zakelijke transactie. Zijn zus Maggie geeft hem de tip haar jeugdvriendin Alexa te vragen; zij heeft geld nodig en is betrouwbaar. Geen seks, geen emoties, eenvoudig en strikt zakelijk. Tot ze elkaar weer ontmoeten: het regent vonken. De plot is licht en wikkelt zich af als een kleine speelgoedtol in de achtergrond, de karakters hebben weinig voeling met de gebeurtenissen. De kracht zit in de sfeer en de spanning, maar er mist balans, met veel bespiegelingen aan het begin en een afgeraffelde schetsmatige ontknoping aan het einde. Het eerste hoofdstuk van het volgende deel 'De huwelijksval'*, dat achterin is opgenomen, is wel veelbelovend. Een laconieke, seksueel geladen en soms ontroerende liefdesroman. Kleine druk en ruime interlinie.

Specificaties

Nederlands | 9789022565612

Titel Het huwelijkscontract
Auteur Jennifer Probst
Secundaire auteur Ineke de Groot
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, cop. 2013
Overige gegevens 272 p - 20 cm
Annotatie Vert. van: The marriage bargain. - Fort Collins, CO : Entangled Publishing, 2012. - (Marriage to a billionaire ; 1)
ISBN 9789022565612
PPN 352633336
Genre romantische verhalen
Taal Nederlands