Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Cool! Knutselen!
Boek

Cool! Knutselen! (cop. 2013)/ [Franziska Heidenreich, Bianka Langnickel, ill.: Anita Ortega ; foto's: frechverlag ... et al. ; vert. uit het Duits: Anja de Lombaert]

Knutsel je eigen citroenenbommenwerper, een tattoo van mos of maak parfum van verse kruiden. Stap voor stap worden projecten uitgelegd voor stoere jongens en meisjes. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Van dit giga-knutselboek wordt menig knutselaar gegarandeerd heel blij! De flinke uitgave (A4-formaat) toont ons meer dan vijftig originele knutselideeën. Er staan niet alleen ideeën met 'alledaagse' materialen maar ook materiaalsuggesties als aardappels, vis, planten en bloemen. Ook de ideeën zijn alles behalve standaard en vele ervan liggen tussen knutselen en écht experimenteren in. Zo kun je je eigen citroenenbommenwerper maken, een tattoo van mos, parfum van verse kruiden, magisch licht of een drakenstaart. Per idee wordt de werkwijze stap voor stap in vrij kleine letters beschreven. Kleurenfoto's ondersteunen de puntsgewijze beschrijvingen. In een gekleurd kader staat telkens welke materialen nodig zijn en wat de moeilijkheidsgraad (drie niveaus) is. Bij alle knutselideeën wordt als extraatje nog een tip of aanvullende informatie gegeven. Verder geeft een pictogram aan of de hulp van een volwassene gewenst is. De speelse vormgeving oogt rustig en bevat weinig tierelantijntjes. Bij en tussen de werkbeschrijvingen in staan ook veel, al dan niet ingekaderde foto's van spelende kinderen die met de knutsels bezig zijn. Beide auteurs zijn werkzaam in de grafische vormgeving. Voor stoere jongens of meiden van ca. 8 t/m 12 jaar die van ondernemen en experimenteren houden.

Specificaties

Nederlands | 9789045201009

Titel Cool! Knutselen!
Auteur Franziska Heidenreich ; Bianka Langnickel
Secundaire auteur Anita Ortega ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens 132 p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Extrembasteln - Stuttgart : Frech, 2012
ISBN 9789045201009
PPN 352618299
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid ; Natuurwetenschappen; Experimenten
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid