The Cazalets
DVD

The Cazalets (cop. 2013)/ [starring] Hugh Bonneville ... [et al.], prod. Verity Lambert ; dir. by Suri Krishnamma

Drie generaties van de familie Cazalet komen zoals altijd voor de zomervakantie bijeen in het familiehuis Home Place in Sussex. Maar in 1939 staat Engeland op de rand van een oorlog.

Recensie

Britse miniserie van de BBC uit 2001 geregisseerd door Suri Krishnamma, met Hugh Bonneville (Downton Abbey), Stephen Dillane en Joanne Page. Gebaseerd op een roman van Elizabeth Jane Howard. Een historische dramaserie over een welgestelde familie in Sussex, rijk geworden door de import van tropisch hardhout, eind jaren dertig van de 20e eeuw. Home Place is het landgoed waar drie generaties Cazalet altijd samenkomen tijdens kerst of zomervakanties. De zonen Cazalet werken mee in het bedrijf en hebben allen vrouwen en kinderen en wonen in Londen. Tijdens de vakanties gaan ook de bedienden mee naar Home Place wat veel gedoe met zich meebrengt. Elk gezin heeft zo zijn problemen, met hun huwelijk, minnaressen en/of kinderen. Maar dan ontstaat er een gespannen politieke situatie in Europa en dreigt Engeland in de oorlog betrokken te raken. Mooi en boeiend geportretteerd tijdsdocument over het begin van de Tweede Wereldoorlog en over grote maatschappelijke veranderingen. Qua sfeer lijkt het op de bekende serie Downton Abbey dat een grotere tijdsperiode beslaat, deels ook met dezelfde uitstekende acteurs, maar wel wat bedaagder. Genomineerd voor een Bafta Award 2002 voor make-up en kostuums. Gebruikers op de IMDb geven 7.3 (van 10) punten; wordt vooral door dertig plussers gewaardeerd.

Specificaties

Engels

Titel The Cazalets
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Suri Krishnamma ; Hugh Bonneville ; Elizabeth Jane Howard
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, cop. 2013
Overige gegevens 2 dvd-video's (360 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op de romans van Elizabeth Jane Howard - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannië [etc.] : BBC [etc.], 2001
PPN 35535960X
Genre familieroman - historische roman
Thematrefwoord Familierelaties ; Groot-Brittannië
Taal Engels