ID:A
DVD

ID:A (cop. 2013)/ instr. af Christian E. Christiansen, prod. af Louise Vesth ; [med] Tuva Novotny ... [et al.]

Als een jonge vrouw wakker wordt in een rivier in Frankrijk met een zak met twee miljoen euro en een litteken op haar buik, moet zij naarstig op zoek naar haar ware identiteit. Geheimzinnige mannen maken jacht op haar.

Recensie

Deense thriller uit 2011 van regisseur Christian E. Christiansen (Oscar-nominatie 2008 voor Beste korte film 'Om Natten'), met Tuva Novotny, Flemming Ennevold e.a. Als de jonge vrouw Aliena wakker wordt in een rivier in Frankrijk heeft ze een zak met twee miljoen euro bij zich en op haar buik zit een litteken. Omdat ze zich niets herinnert gaat ze op zoek naar een schuilplaats en merkt dat er een geheimzinnig groepje mannen achter haar aan zit. Met de hulp van hotelier Pierre weet ze te ontkomen. Ze ontdekt dat ze een Deens accent heeft en ze besluit naar Denemarken te gaan om haar identiteit te achterhalen. Ze maakt kennis met de beroemde operazanger Just Ore en hij wordt het startpunt van haar zoektocht. Maar haar achtervolgers zijn nog steeds in de buurt. Haar verleden is ingewikkelder dan ze kon vermoeden. Een onderhoudende thriller, maar niet van hetzelfde niveau als The Killing en Borgen. Gebruikers op de IMDb geven gemiddeld 5.8 (van 10) punten.

Specificaties

Deens

Titel ID:A
Uniforme titel Identitet anonym
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Christian E. Christiansen ; Tuva Novotny ; Anne Chaplin Hansen
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Deens gesproken, Nederlands ondertiteld. -Gebaseerd op 'P°a knivens æg' van Anne Chaplin Hansen - Videoversie van de film: Denemarken [etc.] : Zentropa Entertainments10 [etc.], 2011
PPN 355349574
Genre thriller
Taal Deens