The rough guide to Egypt
Boek

The rough guide to Egypt (2013)/ written and researched by Dan Richardson, with additional contributions by Daniel Jacobs and Shafik Meghji ; [ed.: Gavin Thomas ; cartogr.: Deshpal Dabas]

Recensie

Deze Engelstalige gids begint met een korte introductie van Egypte met een kaart, 'wat te zien?' en 'wanneer te gaan?'. Hierna volgt een overzicht met 28 hoogtepunten voor de toerist: naast de piramiden biedt het land duikplezier, culinaire genoegens, varen op de Nijl, vogels kijken, woestijnbezoek enz. Hierna volgt tot pagina 61 het voor de Rough Guides gebruikelijke hoofdstukje 'Basics' met buitenlandse verbindingen met het land, aankomst, visa, transport, mogelijkheden voor gehandicapte reizigers, omgangsvormen, veiligheid etc. Vervolgens wordt in zeven hoofdstukken een overzicht gegeven van het land. Aan Caïro zijn bijna 140 pagina's gewijd: accommodatie, restaurants, websites, verbindingen, architectuur, bezienswaardigheden enz. Hierna volgen o.a. de Nijlvallei, Alexandrië, de Nijldelta, de Sinaï etc. In kaders wordt af en toe op achtergronden ingegaan. Tot slot een klein hoofdstuk met een korte geschiedenis, aandacht voor de islam, tijdsbalk, muziek en boekentips. Een complete gids voor de zelfstandige reiziger. Kleine druk. Met register. Deze druk is geactualiseerd en van een nieuwe lay-out voorzien, met per hoofdstuk een (pastel)kleurtje, kleurenfoto's verspreid door de gids en gekleurde plattegronden en kaders.

Specificaties

Engels | 9781409362463

Titel The rough guide to Egypt
Uniforme titel Egypt
Auteur Dan Richardson
Secundaire auteur Daniel Jacobs ; Gavin Thomas
Type materiaal Boek
Editie 9th [updated] ed;
Uitgave London [etc.] : Rough Guides, 2013
Overige gegevens 649 p - ill., krt., plgr - 20 cm
Annotatie Met index, lit. opg - Oorspr. titel: Egypt : the rough guide / written and researched by Dan Richardson and Karen O'Brien. - London : Harrap/Columbus, cop. 1991. - (The rough guide)
ISBN 9781409362463
PPN 351143858
Rubriekscode Egypte 993
Taal Engels
Onderwerp algemeen Egypte; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Egypte

Relaties/Serie

The rough guide
Boek

The rough guide (1982- ...)

vol. Egypt
Uitgeleend