Baby-alarm bij de olifanten
Boek

Baby-alarm bij de olifanten (cop. 2013)/ Sarah Bosse, met ill. van Nina Dulleck ; [vert. uit het Duits: Marieke Hoogland]

Flo en Hanna vinden een gewond vosje. Kunnen ze het diertje redden? Intussen kan in de dierentuin elk moment een baby-olifantje geboren worden. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Als Flo en Hanna tijdens het uitlaten van de hond een aangeschoten dier vinden, besluiten ze het beestje te helpen. Het blijkt een blauwvos te zijn, een dier dat vaak gefokt wordt om zijn prachtige pels. Hanna en Flo vinden het onbegrijpelijk dat iemand zo iets kan doen en gaan op onderzoek uit. De dader moet gepakt worden! In de dierentuin waar Flo's moeder werkt, kan elk moment een olifantenjong geboren worden. Flo kan niet wachten tot het zover is! Ze mag de geboorte van dichtbij meemaken, maar het wordt wel heel spannend. Vlot leesbaar verhaal in verzorgd taalgebruik, waarin twee verhaallijnen elkaar afwisselen. De tekst wordt ondersteund door mooie, zachte tekeningen van wisselend formaat. Het verhaal is spannend en een tikje leerzaam door de feitelijke weetjes die erin verwerkt zijn. Deze uitgave met aantrekkelijk omslag is het derde deel uit de serie 'Flo's dierenpension'. De eerder verschenen delen worden achter in het boek kort beschreven. Zeer aantrekkelijk voor kinderen vanaf ca. 8 jaar met een hart voor dieren.

Specificaties

Nederlands | 9789025112219

Titel Baby-alarm bij de olifanten
Auteur Sarah Bosse
Secundaire auteur Nina Dulleck ; Marieke Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Holland, cop. 2013
Overige gegevens 114 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Babyalarm im Elefantenhaus. - Münster : Coppenrath, 2012. - (Flos Tierpension)
ISBN 9789025112219
PPN 352633484
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Dierentuinen
Taal Nederlands