Torak de zielzwerver
Boek

Torak de zielzwerver ([2013])/ Michelle Paver, [vert. uit het Engels: Ellis Post Uiterweer]

Torak woont alweer een poos bij de Ravenstam. Als daar een dodelijke ziekte uitbreekt, onderneemt hij een gevaarlijke reis om een medicijn te vinden. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een dodelijke ziekte bedreigt de Ravenstam, waarbij Torak zich heeft aangesloten. Torak gaat op zoek naar een remedie en komt na een gevaarlijke zwerftocht op de Zeehondeneilanden terecht, waar een machtige magiër hem belooft te helpen. Tweede deel in de internationaal succesvolle serie 'Torak en Wolf' over een jongen uit de prehistorie en zijn trouwe wolf. De auteur heeft zich, zoals o.a. uit het nawoord blijkt, intensief in het tijdperk verdiept. Bovendien heeft ze de beschreven gebieden bezocht en kent ze de dieren die in het verhaal voorkomen van dichtbij. De historische realiteit wordt gecombineerd met fantasiewezens en magie. Deze magie is geloofwaardig, omdat hij goed aansluit bij de animistische denkwereld van de prehistorische mens en de ongenadige natuur. Het zit propvol actie: de hoofdpersonen rollen vrijwel zonder onderbreking van het ene avontuur in het andere. Wilde dieren met zowel dierlijke als menselijke eigenschappen spelen een belangrijke rol. Het boek bevat kaarten van het woud en van de Zeehondeneilanden, feiten over de schrijfster en recensiefragmenten. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044338942

Titel Torak de zielzwerver
Uniforme titel Torak en wolf
Auteur Michelle Paver
Secundaire auteur Ellis Post Uiterweer
Type materiaal Boek
Uitgave Vianen [etc.] : The House of Books, [2013]
Overige gegevens 286 p - ill - 21 cm
Annotatie Omslagtitel: Torak en wolf - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2005 - Vert. van: Spirit walker. - London : Orion Children's Books, cop. 2005
ISBN 9789044338942
PPN 352797096
Genre historische roman
Thematrefwoord Prehistorie ; Queesten ; Ziekten ; Magie ; Wolven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Avonturen uit een magisch verleden
Boek

Avonturen uit een magisch verleden (2005-...)

vol. 2
Uitgeleend
Michelle Paver