Pomponplezier
Boek

Pomponplezier leuke beestjes makkelijk gemaakt (cop. 2013)/ Margriet Kors, [eindred.: Sietske Boonstra ; fotogr.: Gerhard Witteveen fotografie ; ill.: Christel Krukkert]

Werkbeschijvingen en voorbeelden om knuffelbeesten te maken van pompons (met een pomponmaker) in combinatie met haken en punniken.Maak knuffelbeesten van pompons (met een pomponmaker), samen met haken en punniken. Met werkbeschrijvingen en kleurenfoto's van alleen het eindresultaat. Met hulp vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Veel oude handwerktechnieken zijn tegenwoordig weer helemaal in. Daaronder valt ook het maken van pompons. In dit boekje worden pompons gecombineerd met haken en punniken hetgeen leuke resultaten oplevert in de vorm van allerlei (knuffel)beesten. De basis (het lijf) is altijd van een pompon gemaakt, de rest wordt eraan gehaakt en gepunnikt. Voor het maken van de pompons wordt een apparaatje gebruikt, de handige pomponmaker van Clover. De ouderwetse manier, tussen twee kartonnetjes, wordt niet getoond. De techniek voor het haken, punniken en pompons maken wordt in het eerste hoofdstuk uitgelegd. Hierna volgen de patronen en voorbeelden voor alle beesten. De werkbeschrijving wordt niet puntsgewijs gegeven, de tekst loopt achter elkaar door. Geen register, wel duidelijke inhoudsopgave. Aantrekkelijke uitgave met veel kleurenfoto's en een duidelijke druk in twee kolommen. Voor volwassenen, maar ook kinderen vanaf ca. 10 jaar kunnen er met wat hulp mee aan de slag.

Specificaties

Nederlands | 9789058779724

Titel Pomponplezier : leuke beestjes makkelijk gemaakt
Auteur Margriet Kors
Instelling /Fotografie Gerhard Witteveen, Apeldoorn
Secundaire auteur Sietske Boonstra
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2013
Overige gegevens 48 p - ill - 24 cm
ISBN 9789058779724
PPN 353051489
Rubriekscode 625.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Pompons ; Dieren; Punniken
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Pompons