Rodin
Boek

Rodin (cop. 2012)/ [hoofdred.: Mia Goes ... et al., aan dit nummer werkten mee: Hicham Amrani, Sandrine Andrews ... et al. ; fotogr. Chirat]

Kunsttijdschrift over Auguste Rodin, de Franse beeldhouwer van bekende beeldhouwwerken als 'De denker', 'De kus' en 'De poorten van de hel'. Met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In 'Dada', een rijk geïllustreerd kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 jaar, staat telkens een kunstenaar of kunststroming centraal. Het 75ste jubileumnummer is gewijd aan de Franse beeldhouwer Rodin. De artikelen zijn mooi opgebouwd, van hoe Rodin met beeldhouwen begon, hoe hij werkte - ook de technische kant - wat hem dreef, wat hij maakte (behalve beelden ook veel tekeningen) tot waar zijn werk te vinden is (musea, openbare ruimte) en welke kunstenaars zich door hem lieten inspireren. Tot slot een ABC met feiten, gevolgd door 'Kunst op je kamer' (een kunstkoopje), knutselideeën en tips om verder te lezen, surfen of kijken. Het tijdschrift is gedrukt op glimmend papier in een duidelijke letter. Voor 6-jarigen zijn de heldere teksten nog wel te moeilijk en het onderdeel 'kunstjes' (zelf boetseren/masker maken) zal zonder hulp voor veel kinderen lastig zijn. Maar deze nadelen vallen in het niet bij de voordelen. Want 'Dada' is een inspirerend, aanstekelijk tijdschrift met interessante stof voor onder meer spreekbeurten en voor kunsteducatie in het basis- en voortgezet onderwijs. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059304567

Titel Rodin
Secundaire auteur Mia Goes ; Hicham Amrani
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, cop. 2012 - Paris : Éditions Arola
Overige gegevens 50 p - ill - 24 cm
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789059304567
PPN 341345504
Rubriekscode Frankrijk 727.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rodin, Auguste
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Rodin

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. nr. 75
Niet uitleenbaar