The host
Boek

The host het officiële boek bij de film (cop. 2013)/ Mark Cotta Vaz, [vert. uit het Engels: Lia Belt]

Kijkje achter de schermen van de film 'The Host' naar het sciencefictionboek 'Zielen' van Stephenie Meyer. Met aandacht voor de locaties, sets, stunts en interviews met acteurs e.a. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

In 2008 publiceerde Stephenie Meyer (bekend van de Twilight-serie) het boek 'Zielen'*. In dit sciencefictionverhaal nemen buitenaardse zielen de lichamen van mensen over. De verfilming ging in maart 2013 in première. Dit officiële boek bij de film vertelt het verhaal over de totstandkoming vanaf het eerste idee tot en met de laatste filmdag. De auteur beschrijft iedere stap van dit proces, aangevuld met interviews met onder andere de regisseur, acteurs en Meyer. Tot in detail krijgt de lezer informatie over zaken als grime, stunts, filmapparatuur en locatiekeuze. De opnamen vonden buiten plaats in New Mexico en in studio's in New Orleans. Daar is een immense grot (belangrijk verhaaldecor) en een ondergrondse rivier nagebouwd. Technici vertellen over het enorme stelsel van spiegels om licht in de grot te brengen, de special effects die zijn gebruikt en hoe de sfeer van de zielenwereld visueel is gemaakt. Tekst in twee kolommen met een ruime interlinie. Door de vele kleurenfoto's met bijschriften, citaten en gedetailleerde informatie is dit boek een fraai naslagwerk voor de ware filmliefhebber. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022565551

Titel The host : het officiële boek bij de film
Auteur Mark Cotta Vaz
Secundaire auteur Lia Belt ; Stephenie Meyer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, cop. 2013
Overige gegevens 136 p - ill - 28 cm
Annotatie Op omslag ook: Stephenie Meyers The host - Vert. van: The host : the official illustrated movie companion. - New York : Little, Brown, cop. 2012
ISBN 9789022565551
PPN 35263331X
Rubriekscode Verenigde Staten 798.43
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Host, The (film)
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Speelfilms