Verhalen uit de klankenwildernis
Boek

Verhalen uit de klankenwildernis (2013)/ Selma Noort, met opdrachten van Jolanda van den Bergh ; met tek. van Jacqueline van Leeuwenstein

In vijftig korte verhalen staan klanken en lettertekens centraal. Met (groeps)opdrachten voor o.a. woord-, reken- of beweegpientere kinderen. Onder begeleiding voor leeszwakke kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Boek in de categorie leesondersteunende materialen voor leeszwakke dan wel dyslectische kinderen. In het project 'Pienter' wordt een verbinding gemaakt tussen lezen en spelling. Er zijn (vervolg)opdrachten ontworpen die een beroep doen op de acht intelligenties (Gardner/Kagan e.a.), alsook op individueel leren dan wel samenwerkend leren. Dit boek past heel goed binnen de reeks en de beoogde doelgroep. In vijftig verhalen worden kinderen meegenomen in de 'klankenwildernis', waar klanken en lettertekens centraal staan. Het draait echter vooral om liefdevolle belevenissen van kinderen, volwassenen en dieren in een habitat van landschapselementen, gebruiken en gewoonten, culturele aspecten en de samenleving. De verhalen zijn kort en aanlokkelijk. Ze zijn levendig en kleurrijk geïllustreerd. Aan de verhalen zijn opdrachten gekoppeld voor o.a. woord-, reken- of natuurpientere kinderen. De opdrachten zijn niet altijd uitdagend en inspirerend, maar stimuleren (wat moeilijker) lezende kinderen wel om hun leerproces via diverse benaderingswijzen effectiever te laten worden. Dit boek kan worden ingezet bij individuele en groepsleerprocessen. Kinderen zullen de benaderingswijze waarderen. Begeleiding van o.a. leerkrachten of remedial teachers is nodig. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055295418

Titel Verhalen uit de klankenwildernis
Auteur Selma Noort
Secundaire auteur Jolanda van den Bergh ; Jacqueline van Leeuwenstein
Type materiaal Boek
Editie 1e ed;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2013
Overige gegevens 92 p - ill - 23 cm
ISBN 9789055295418
PPN 355008653
Rubriekscode Nederlands 844.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Taalbeheersing
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Taalbeheersing

Relaties/Serie

Pienter

Pienter leren in je eigen stijl (2013-...)

vol.
Uitgeleend