Het grote voorleesboek van de kinderboerderij
Boek

Het grote voorleesboek van de kinderboerderij (2013)/ geschreven door Selma Noort, met ill. van Tineke van der Stelt ; [muzieknotatie: Ingrid Rietveld ... et al.]

De oma van Noor en Roel gaat werken op de kinderboerderij. Zo leren de kinderen boer Teun en alle dieren kennen. Met liedjes, recepten, weetjes, knutseltips en veel kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het is wel even schrikken als (oppas)oma aan Noor (7) en Roel (5) vertelt dat ze gaat werken op de kinderboerderij. Maar de kinderen mogen mee om te helpen! Dat is wel even wennen: een kip poept op Roels hoofd, de waakhond van boer Teun blaft wel érg hard, en als je op een pony klimt gaat die ervandoor... In dertig hoofdstukken wordt verteld wat de kinderen zoal meemaken op de boerderij. Na sommige hoofdstukken is een toepasselijk knutselwerkje, liedje, spelletje, recept of grapje opgenomen. Belevenissen en taalgebruik sluiten naadloos aan op de belevingswereld van de beoogde doelgroep. Met heel veel sfeervolle illustraties (pen en aquarelverf in warme kleuren) die kinderen en dieren treffend weergeven. Op de schutbladen staat een schitterende overzichtstekening van de boerderij en alles eromheen. De auteur schreef ook voorleesboeken over Sinterklaas, de winter en de zomer*, waarin Noor en Roel van alles beleven. Een fantastisch boek om voor te lezen aan kleuters vanaf ca. 4 jaar; zou in geen kleuterklas mogen ontbreken. Zelf lezen kan ook voor kinderen van 7 en 8 jaar leuk zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789025861940

Titel Het grote voorleesboek van de kinderboerderij
Auteur Selma Noort
Secundaire auteur Tineke van der Stelt ; Ingrid Rietveld
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2013
Overige gegevens 121 p - ill., muz - 26 cm
ISBN 9789025861940
PPN 353050709
Genre dierenleven - verhalenbundel
Thematrefwoord Kinderboerderijen
Taal Nederlands