Gezond wandelen
Boek

Gezond wandelen praktisch handboek over de wandelsport (cop. 2013)/ Stef Blijboom ... [et al.], onder red. van Claudia Smit en Joost de Jong ; [eindred.: Karlijn de Jonge ; ill.: Frans Bosch ... et al. ; fotogr.: Frans Bosch ... et al.]

Naslagwerk voor de wandelsporter waarin alle gezondheidsaspecten van het wandelen aan bod komen, van trainingsschema's, kleding en voeding tot EHBO.

Aanwezigheid

Recensie

Naslagwerk voor de wandelsporter waarin alle gezondheidsaspecten van het wandelen aan bod komen. Denk daarbij aan fysiologie, trainingsschema's, kleding en uitrusting, voeding, monitoren van het lichaam, uitleg van het bewegingsapparaat, blessures voorkomen en behandelen, EHBO en aanwijzingen voor specifieke doelgroepen (ouderen, gehandicapten, kinderen). Alle informatie is zorgvuldig en helder geschreven, overzichtelijk ingedeeld en voorzien van duidelijke illustraties in zwart-wit. Dit uitgebreide boek is vooral geschikt voor de prestatiegerichte wandelaar, al kan de prestatie uiteenlopen van 'iets aan je conditie doen' tot het lopen van de Nijmeegse vierdaagse in een recordtijd. Toch is er ook voor de recreatief ingestelde wandelaar veel lezenswaardig bij. Het boek is samengesteld door een collectief van wandelsportprofessionals en atleten.

Specificaties

Nederlands | 9789054722373

Titel Gezond wandelen : praktisch handboek over de wandelsport
Secundaire auteur Stef Blijboom ; Claudia Smit ; Joost de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Nieuwegein : Arko Sports Media, cop. 2013
Overige gegevens 475 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., index
ISBN 9789054722373
PPN 355552302
Rubriekscode 618.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandelen ; Sportgeneeskunde
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Wandelen

Relaties/Serie

Gezond sporten & bewegen
Boek

Gezond sporten & bewegen (2009-...)

vol.
Uitgeleend