Haken voor beginners
Boek

Haken voor beginners rondjes, vierkantjes en ovaaltjes (cop. 2013)/ Brenda Smits, [red. Madelein ten Broek ; fotogr. Gerhard Witteveen fotografie ; ill. Rina Soffers]

Puntsgewijze uitleg van enige haaksteken, diverse gemakkelijke werkstukjes of applicaties.Stapsgewijs worden enige haaksteken uitgelegd. Daarna kun je een hoesje voor je iPhone, een knikkerzak of schilderijtje haken. Met werktekeningen en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is een boek voor de beginnende haker of haakster. Het gebruikte garen is in alle gevallen Catania (katoen). Na een voorwoord en de inhoudsopgave worden op drie pagina's de beginselen van opzetten, de losse, de halve vaste en de vaste haaksteek stapsgewijs met gekleurde tekeningen uitgelegd. Daarna volgen toelichting en tips om vervolgens rondjes, blokjes en ovaaltjes te maken. Hiermee kunnen de beschreven werkstukjes gemaakt worden. Dat zijn zeer eenvoudige voorwerpen en veel applicaties (platte vlak) waarmee je andere spullen kunt versieren. Uitgelegd wordt hoe je onder meer een knikkerzak, hoesjes voor de iPhone, een etui voor pennen of een kindersjaal kunt haken. De afwerking moet volgens de schrijfster met een borduurnaald waar toch echt een maasnaald nodig is. Met dit fleurig uitgevoerde boekje kun je de beginselen van het haken onder de knie krijgen, maar de werkstukjes zijn weinig origineel. Wellicht zullen de ontwerpen kinderen het meest aanspreken, bijvoorbeeld een schilderijtje met een beertje erop. Voor volwassenen en kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058772398

Titel Haken voor beginners : rondjes, vierkantjes en ovaaltjes
Auteur Brenda Smits
Secundaire auteur Madelein ten Broek
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2013
Overige gegevens 47 p - ill - 22 cm
ISBN 9789058772398
PPN 353051446
Rubriekscode 625.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haakpatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Haken