Jij bent je brein
Luisterboek

Jij bent je brein alles wat je wil weten over je hersenen (cop. 2013)/ Dick Swaab en Jan Paul Schutten, voorlezer: Jeroen Kramer ... [et al.]

Onderzoek naar de hersenen als basis van menselijk gedrag.In een fictief e-mailcontact tussen hersenonderzoeker Dick Swaab en twee kinderen wordt uitleg gegeven over de werking en ontwikkeling van je hersenen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Luisterversie van het gelijknamige boek*, dat de kindereditie is van de bestseller 'Wij zijn ons brein'**. Auteur, hersenonderzoeker Dick Swaab behandelt samen met Jan Paul Schutten, schrijver van informatieve kinderboeken, vragen als Hoe werkt je geheugen? Kun je je brein trainen zodat je hogere cijfers haalt? Wat zijn de verschillen tussen jongens- en meisjeshersenen? En tussen hersenen van homo's en hetero's? Verraden je hersenen of je verliefd bent of niet? En waarom gedraagt je grote broer of zus zich de laatste tijd zo vreemd? De werking en de ontwikkeling van de hersenen en de oorsprong van ons gedrag komen uitgebreid aan bod. Ook lastige onderwerpen worden besproken zoals de vrije wil, autisme, dementie, het religieuze en het criminele brein. De informatie wordt gegeven in een gezellig en boeiend fictief e-mailcontact tussen Swaab en twee kinderen, Jelle en Ionica. Voorgelezen door Jeroen Kramer die al vele (kinder)boeken voorlas. Hij doet dit samen met Roan Pronk (12) uit Voorburg en Bouwien Begeman (14) uit Nieuwe Pekela. Zij wonnen in respectievelijk 2012 en 2011 de Nationale Voorleeswedstrijd van Stichting Lezen. Op heldere en luchtige wijze wordt de werking van het brein begrijpelijk gemaakt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047614623

Titel Jij bent je brein : alles wat je wil weten over je hersenen
Auteur D.F. Swaab ; Jan Paul Schutten
Secundaire auteur Jeroen Kramer
Type materiaal Luisterboek
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, cop. 2013
Overige gegevens 2 compact discs (ca. .. uur)
Annotatie Bew. voor jonge lezers van de boekuitg.: Wij zijn ons brein / Dick Swaab. - Amsterdam [etc.] : Contact, 2010
ISBN 9789047614623
PPN 355354535
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hersenen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Hersenen