Vloep!
Boek

Vloep! (cop. 2012)/ Frank van Pamelen & Nevenka Jansen, met tek. van Jacqueline van Leeuwenstein

Lara wordt veel gepest vanwege haar bril. Maar dan wint ze met haar recept de prijsvraag van een zuivelfabriek. Nu zal alles anders worden. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Naar eigen idee mochten de acht winnaars van de schrijfwedstrijd 'BoekenBakkers'* ieder met een echte schrijver hun boek maken. Dit deel gaat over Lara, die met haar ingezonden recept de prijsvraag van de zuivelfabriek wint, met gevolg dat met veel tamtam haar favoriete toetje - en haar foto op de verpakking - binnenkort in de winkels ligt. Dat geeft de pesters van haar bril met jampotglazen het nakijken! Spannend, lekker weglezend, hilarisch fantasieverhaal ter stimulering van vijftien minuten (voor)lezen per dag om kans op taalachterstand te verkleinen. Korte, veelal enkelvoudige zinnen in begrijpelijke taal. Indeling in elf getitelde hoofdstukjes en het winnende recept tot slot. Prettig lezend lettertype met schreefjes gedrukt op wit papier. Luchtige bladspiegel met enkele grappige zwart-wittekeningen en een grappige kleurenillustratie op het omslag. Heerlijk leesboek, ook toegankelijk voor moeilijker lezende leerlingen vanaf ca. 9 jaar, hoewel de consumentenverlakkerij de meeste kinderen zal ontgaan.

Specificaties

Nederlands | 9789048710652

Titel Vloep!
Auteur Frank van Pamelen ; Nevenka Jansen
Secundaire auteur Jacqueline van Leeuwenstein
Type materiaal Boek
Uitgave Tilburg : Zwijsen, cop. 2012
Overige gegevens 93 p - tek - 22 cm
Annotatie Op omslag: geïnspireerd op het verhaal van Nevenka Jansen. - Stichting lezen & schrijven - Uitg. van Link. Business Creatives voor EMTÉ supermarkten
ISBN 9789048710652
PPN 340885378
Thematrefwoord Uitvindingen ; Pesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

BoekenBakkers
Boek

BoekenBakkers (2012-...)

vol. 7
Uitgeleend