Verdriet
Boek

Verdriet Hugo mist zijn knuffel (cop. 2013)/ tekst: Jennine Staring, tek.: Hilde Vervloet ; [foto's Hanneke van de Plassche ; red. Marita Nijenhuis]

Hugo neemt stiekem zijn knuffel Schaapie mee naar school. Als hij 's avonds gaat slapen, ontdekt hij dat hij nog op school ligt. Kijk-, lees- en vertelboek over omgaan met verdriet, met kleurenillustraties, vragen en gebruikershandleiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hugo heeft een lievelingsknuffel: Schaapie. Hij wil hem mee naar school nemen, maar dat mag niet van mamma. Hugo stopt de knuffel stiekem toch in zijn tas en op school mag Schaapie in het poppenbedje slapen. Maar waar is Schaapie als Hugo 's avonds naar bed moet? Nog steeds in het poppenbedje. Hugo is hem vergeten! In dit boek staat het thema 'verdriet' centraal. De verhalende tekst heeft een licht emotionele lading en is herkenbaar én begrijpelijk voor jonge kinderen. De vrij uitgebreide tekst, die telkens op de linkerpagina staat, wordt aangevuld met een aantal kindgerichte vragen 'om over te praten'. Op de andere pagina bevindt zich steeds een omkaderde, bijna bladvullende kleurenillustratie die de tekst ondersteunt. Voor in het boek is een praktische gebruikswijzer opgenomen. Hierin wordt het thema uitgediept. Er staan boekentips en tips voor verdere verwerking van het thema bij. De boeken uit deze uitgebreide serie 'Kijk en beleef'* zijn zowel thuis als op school erg bruikbaar. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057884047

Titel Verdriet : Hugo mist zijn knuffel
Auteur Jennine Staring
Secundaire auteur Hilde Vervloet ; Hanneke van de Plassche ; Marita Nijenhuis
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, cop. 2013
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789057884047
PPN 355373904
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdriet
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Verdriet

Relaties/Serie

Kijk en beleef
Boek

Kijk en beleef (1999-...)

vol. 58
Uitgeleend