Scheiden
Boek

Scheiden papa en mama gaan scheiden (cop. 2013)/ tekst: Celeste Snoek, tek.: Trish Flannery ; [foto's Daniëlle van Drongelen ; red. Marita Nijenhuis]

Sterre is verdrietig want haar ouders gaan scheiden. Komt dat omdat zij niet lief genoeg is geweest? Kijk-, lees- en vertelboek over scheiding van je ouders, met kleurenillustraties, vragen en gebruikershandleiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Deel 55 in de serie 'Kijk en beleef'* over sociaal-emotionele thema's. Deze prentvertelling gaat over Sterre (ca. 4 jaar). Haar ouders gaan scheiden en Sterre heeft het daar moeilijk mee. Ze praat erover met haar juf, haar ouders en broer Tijl. De hoofdstukken hebben een vast stramien: links een tekst van 10-12 regels in eenvoudige taal over Sterre, daaronder drie vragen ('om over te praten') met een foto van een van de hoofdpersonen, en rechts een paginagrote omkaderde tekening in kleur. Voorin staat een 'gebruikswijzer' voor ouders en onderwijzers met informatie, (boeken)tips en drie werkvormen. In het verhaal met veel dialogen staan de boosheid, onzekerheid en het verdriet van Sterre centraal. De boodschap is dat al die gevoelens er mogen zijn. Ook wordt uitgelegd dat het niet de schuld van de kinderen is dat hun ouders gaan scheiden. De vragen bij de verhaaltjes gaan over zowel Sterre als de lezer, zoals: 'Waarom wordt Sterre boos?' en 'Wat zou jij missen als je papa niet meer bij jullie woonde?' Dit is een met zorg gemaakt boek dat kinderen leert om te gaan met verwarrende gevoelens rond een scheiding. Voor thuis, school of kinderopvang. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057884016

Titel Scheiden : papa en mama gaan scheiden
Auteur Celeste Snoek
Secundaire auteur Trish Flannery ; Daniëlle van Drongelen ; Marita Nijenhuis
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, cop. 2013
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789057884016
PPN 355373270
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Echtscheiding
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Echtscheiding