Winnen en verliezen
Boek

Winnen en verliezen Noor wil winnen! (cop. 2013)/ tekst: Jennine Staring, tek.: Anet van de Vorst ; [foto's Daniëlle van Drongelen ; red. Marita Nijenhuis]

Noor is dol op wedstrijdjes, maar ze vindt het niet leuk als ze verliest. Kijk-, lees- en vertelboek over incasseren en omgaan met frustraties, met kleurenillustraties, vragen en gebruikershandleiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Opvoeding en onderwijs SOCIALE VAARDIGHEDEN STAR

Recensie

Niet tegen je verlies kunnen wordt vaak gezien als een slechte eigenschap, wat niet altijd zo is. Kinderen die willen winnen, zijn erg gemotiveerd en kunnen veel bereiken. Het vertoonde gedrag van de verliezer is vaak negatief. Noor (ca. 4) leert, ondanks verlies, plezier te hebben in het spel. Deel 56 in de serie 'Kijk en beleef'* waarin steeds een sociaal-emotioneel thema verwerkt wordt. In de gebruikswijzer staan tips en leuke spelletjes om te leren incasseren en gevoelens van frustratie om te buigen. Op elke linkerpagina staat een eenvoudige, herkenbare verhalende tekst in meestal enkelvoudige zinnen met dialoog, waarin steeds een gebeurtenis centraal staat. Eronder, in okergekleurde kaders, staan drie vragen om kinderen uit te dagen hun gevoelens te verwoorden en hun gedachten te laten gaan, waardoor een groepsgesprek op gang kan komen. De rechterpagina's bevatten eenvoudige, bijpassende kleurenillustraties die het geheel verlevendigen. Stevig uitgevoerde uitgave met herkenbaar serielogo en lay-out. Verantwoorde uitgave die het plezier van het samen spelen en het inleven in de ander vooropstelt. Voor o.a. school en thuis vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057884023

Titel Winnen en verliezen : Noor wil winnen!
Auteur Jennine Staring
Secundaire auteur Anet van de Vorst ; Daniëlle van Drongelen ; Marita Nijenhuis
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, cop. 2013
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789057884023
PPN 355373599
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sociale vaardigheden; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Sociale vaardigheden

Relaties/Serie

Kijk en beleef
Boek

Kijk en beleef (1999-...)

vol. 56
Uitgeleend