Op schoolreis
Boek

Op schoolreis Micks eerste schoolreisje (cop. 2013)/ tekst: Celeste Snoek, tek.: Anky Spoelstra ; [foto's Daniëlle van Drongelen ; red. Marita Nijenhuis]

Mick (4) gaat voor het eerst op schoolreis. Hij vindt dat best wel eng, en dan raakt hij ook nog zijn groepje kwijt. Kijk-, lees- en vertelboek over voor het eerst op schoolreis gaan, met kleurenillustraties, vragen en gebruikershandleiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste groeper Mick gaat op schoolreis. De oudere kleuters weten wat dat inhoudt, maar Mick vindt het best wel eng zo helemaal alleen weg. En dan raakt hij z'n groepje ook nog kwijt! Zevenenvijftigste deel uit de serie 'Kijk en beleef'* waarin alledaagse belevenissen aan de orde komen, die bij kinderen emoties kunnen oproepen. Voorin worden tips gegeven voor de organisatie van een schoolreisje en suggesties voor knutselen, zingen etc. Echt origineel zijn deze ideeën niet. Je mag van een leerkracht verwachten dat deze bekend zijn. Het verhaal met veel dialogen is vlot geschreven en heel herkenbaar. Per bladzijde wordt in duidelijke letter een gebeurtenis besproken. Eronder staan gemiddeld drie vragen voor een (groeps)gesprek. Op elke rechterbladzijde staat een kleurrijke, gedetailleerde illustratie die perfect aansluit bij de gebeurtenis op de rechterbladzijde. Voorin staan nog enige boekentips. Voor kinderen uit de onderbouw basisonderwijs vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057884030

Titel Op schoolreis : Micks eerste schoolreisje
Auteur Celeste Snoek
Secundaire auteur Anky Spoelstra ; Daniëlle van Drongelen ; Marita Nijenhuis
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, cop. 2013
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789057884030
PPN 355373726
Rubriekscode 458.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolreizen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Schoolreizen

Relaties/Serie

Kijk en beleef
Boek

Kijk en beleef (1999-...)

vol. 57
Uitgeleend