Speurneuzen & fijnproevers
Boek

Speurneuzen & fijnproevers zintuigen van dieren (cop. 2013)/ John Townsend, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Welke dieren hebben superscherpe ogen? Lees welke elf dieren heel goed kunnen ruiken, horen, zien, proeven en voelen. Met quiz en grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen, vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek in de reeks 'Dieren met superkrachten'* - onderdeel van de makkelijk lezen-serie 'Lees-mij!' - behandelt de bijzondere zintuigen die sommige dieren hebben (en die mensen niet hebben). Bv. een slang kan in het donker de warmte van een ander dier zien, roofvogels hebben superscherpe ogen, uilen hebben een superscherp gehoor, vleermuizen kunnen heel zwakke echo's horen of voelen en beren hebben superscherpe reukzintuigen. Deze reuze interessante kenmerken worden uitgewerkt in korte hoofdstukjes van twee bladzijden. Elk thema is voorzien van een tekst van maximaal vijf zinnen, soms een omlijnd kader met een speciaal 'weetje' en een of twee mooie, soms spectaculaire en 'lekker eng' aandoende, kleurenfoto's van de besproken dieren. De teksten zijn gedrukt in een groot schreefloos lettertype. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd. Bevat vijf quizvragen om de gelezen informatie te toetsen, verwijzingen naar enkele andere boeken en websites en een register. Een heel aantrekkelijk, 'stoer' boek voor met name kinderen die moeite hebben met lezen, vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020214

Titel Speurneuzen & fijnproevers : zintuigen van dieren
Uniforme titel Speurneuzen en fijnproevers
Auteur John Townsend
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Amazing animal senses. - London : Raintree, cop. 2013. - (Animal super powers series)
ISBN 9789462020214
PPN 351994998
Rubriekscode 593
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zintuigen; Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zintuigen

Relaties/Serie

Dieren met superkrachten
Boek

Dieren met superkrachten (2013-...)

vol.
Uitgeleend