Django
DVD

Django the original (cop. 2012)/ con Franco Nero ... [et al.], regia di Sergio Corbucci ; prod. da Manolo Bolognini

Een eenzame cowboy, met een geheim in een doodskist die hij altijd met zich meesleept, raakt verwikkeld in de strijd tussen Mexicaanse bandieten en de Ku Klux Klan in een spookstadje aan de Mexicaanse grens.

Recensie

Een western uit 1966 van Sergio Corbucci met in de hoofdrol Franco Nero met wie hij vaker werkte. In een verlaten stadje aan de Amerikaans-Mexicaanse grens arriveert een eenzame cowboy, die steeds een doodskist met zich meesleept. De streek wordt geteisterd door Mexicaanse bandieten en een bende van de Ku Klux Klan, maar Django vecht zijn eigen strijd: wraak op de man die zijn vrouw vermoordde. Cinema.nl (i) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) de cinema is een charismatische heldenfiguur rijker. De film maakte destijds brandhout van drie voorzichtig gehanteerde taboes: geweld, vernedering en sadisme, en was het prototype van een lange reeks gewelddadige spaghetti-westerns, geënt op wraak- en vergeldingsgedachte. (...) De film gaf aanleiding tot een totaal van dertig Django-films en wordt samen met A Fistful of Dollars gerekend tot de meest invloedrijke Italo-westerns.' Deze film was een van de inspiratiebronnen van 'Django unchained'* (2012) van Quentin Tarantino. Geen extra's.

Specificaties

Engels

Titel Django : the original
Uniforme titel The original Django
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sergio Corbucci ; Franco Nero
Type materiaal DVD
Uitgave [Alblasserdam] : Excesso Entertainment, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Italië [etc.] : B.R.C. Produzione Film [etc.], 1966
PPN 355578484
Genre wild-west roman
Taal Engels