De laatste dagen van Adolf Hitler
DVD

De laatste dagen van Adolf Hitler (cop. 2013)

Twee documentaires met een virtuele reconstructie van de bunker van Hitler in Berlijn en de reconstructie van de aanslag op Hitler op 20 juli 1944.

Aanwezigheid

Recensie

Twee oorlogsdocumentaires gemaakt voor Discovery Channel uit de serie 'Unsolved history'. In 'Inside Hitler's bunker' maakt een team van experts een virtuele reconstructie van het bunkercomplex onder de Rijkskanselarij in Berlijn waar Hitler uiteindelijk zelfmoord pleegde. Ondanks twee pogingen van de Sovjet Unie en Oost-Duitsland het complex na de oorlog te vernietigen, zijn er nog steeds ondergrondse restanten aanwezig. Het commentaar bij de beelden is van historicus en auteur Antony Beevor en twee ooggetuigen uit 1945, Armin Lehmann, oud koerier, en Rochus Misch, oud SS-sergeant en telefonist in de 'Führerbunker'. In de tweede aflevering 'Killing Hitler', reconstrueert men de aanslag op Hitler op 20 juli 1944. In een nagebouwde vergaderruimte in Oost-Pruissen, laat het team nogmaals explosieven afgaan en toont men waarom de aanslag destijds is mislukt. De reconstructies worden geplaatst in de context van de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog en aangevuld met historisch film en fotomateriaal. Interessant zijn de beelden uit het voormalige Stasi-archief uit de DDR, waarin het oorspronkelijk interieur van de 'Führerbunker' wordt getoond. Historische vragen die nog niet eerder werden beantwoord, worden met moderne technieken in beeld gebracht en toegelicht. Een aanrader.

Specificaties

Engels

Titel De laatste dagen van Adolf Hitler
Uniforme titel Inside Hitler's bunker Killing Hitler
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gavin Hodge ; Neil Morrissey
Type materiaal DVD
Uitgave [Etten-Leur] : TDM, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (95 min.) - zw/w, kleur, geluid
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van televisieprogramma's voor Discovery Channel - Bevat: Inside Hitler's bunker ; Killing Hitler / narrated by Neil Morrissey ; dir. by Gavin Hodge. - Groot-Brittannië : Termite Art Productions, 2002, 2004. - (Unsolved history)
PPN 356181049
Rubriekscode Duitsland 947.6
Taal Engels
Onderwerp algemeen Hitler, Adolf
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Hitler