Het vrolijke vaginaboekje
Boek

Het vrolijke vaginaboekje (2013)/ Dan Höjer, met ill. van Gunilla Kvarnström ; vert. [uit het Zweeds] door Femke Blekkingh-Muller

Wat gebeurt er als je ongesteld wordt en wat is een maagdenvlies? Alles over vagina's, seksuele gevoelens en de lichamelijke verandering bij meisjes komt aan de orde. Met stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Bijzonder openhartig en helder voorlichtingsboekje over vagina's en alles wat daarmee samenhangt. In klare taal geeft de Zweedse auteur praktische informatie over de binnen- en buitenkant van het vrouwelijke geslachtsorgaan en neemt hij het geheimzinnige waas eromheen weg. Korte, interessante hoofdstukjes informeren over het maagdenvlies, menstrueren, masturbatie en de vrouwelijke erectie, maar evenzeer over gedachten en gevoelens van meisjes en jongens, verboden woorden en allerlei zin en onzin wereldwijd en door de eeuwen heen. De teksten zijn prettig leesbaar, maken nieuwsgierig, stimuleren en vertellen onomwonden wat meisjes en jongens willen weten. Er zijn kleurrijke, grappige illustraties die de tekst aanvullen en uitbeelden en originele tekeningen van vagina's in allerlei vrolijke houdingen. Tot slot beantwoordt de auteur ingezonden kindervragen en geeft hij nuttige adressen. Met inhoudsopgave, voorwoord en alfabetische woordenlijst. Eerder schreef de auteur de mannelijke tegenhanger 'Het kleine piemelboek'* (2003). Een positieve, humoristische afrekening met taboes en vooroordelen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025752941

Titel Het vrolijke vaginaboekje
Auteur Dan Höjer
Secundaire auteur Gunilla Kvarnström ; Femke Blekkingh-Muller
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2013
Overige gegevens 77 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Lilla snippaboken. - Stockholm : Rabén & Sjögren, 2004
ISBN 9789025752941
PPN 352794887
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vagina's
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Vagina's