De 365 jurken van prinses Petronella
Boek

De 365 jurken van prinses Petronella een sprookje voor kleine prinsen en prinsessen (cop. 2011)/ tekst: Mariette Vanhalewijn, ill.: Aureline

Prinsesje Petronella is lief maar erg verwend. Ze wil elke dag een andere jurk aan. Op een dag vinden haar ouders dat het genoeg is geweest. Prentenboek met kleurrijke geschilderde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Petronella is een mooi lief prinsesje, maar eigenzinnig en verwend. Ze wil elke dag een andere jurk aan. Tot de koning en koningin vinden dat dit niet langer kan. Een vernieuwde uitgave van een boek uit 1970, van de schrijfster Mariette Vanhalewijn die toen samenwerkte met de indertijd bekende en qua stijl erg herkenbare illustratrice Jaklien Moerman, die inmiddels is overleden. Het boek heeft een metamorfose ondergaan wat betreft tekst en illustraties. De tekst, nu in de verleden tijd, is vlotter en eigentijdser. Het lettertype is met schreef en gedrukt in goudkleur. Het verhaal wordt op een grappige toon verteld. De tekst staat op de linkerpagina en de illustraties ertegenover. Ze bestaan uit kleurige, expressieve platen met een gouden lijn als kader. De contouren zijn zacht en er zijn komische details zoals een poesje dat meespeelt. De techniek lijkt gouache op linnen; de structuur van het doek is zichtbaar. De illustraties ondersteunen de tekst. Een verzorgde uitgave, een echt prinsessenboekje, ook door de goudkleurige rug in linnenprint. Een sprookje met de moraal dat ijdelheid nergens toe leidt. Om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490513061

Titel De 365 jurken van prinses Petronella : een sprookje voor kleine prinsen en prinsessen
Uniforme titel De driehonderdvijfenzestig jurken van prinses Petronella
Auteur Mariette Vanhalewijn
Secundaire auteur Aureline"
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Books@Home, cop. 2011
Overige gegevens [32] p - ill - 21×22 cm
ISBN 9789490513061
PPN 355565218
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen ; IJdelheid
Taal Nederlands