Natuurgeweld
Boek

Natuurgeweld (cop. 2013)/ Anita Ganeri, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Wat gebeurt er als vulkanen uitbarten of er een aardbeving is? Lees alles over natuurgeweld. Met quiz en kleurenfoto's. Makkelijk te lezen, vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Recensie

Compacte uitgave over natuurgeweld in de subreeks 'Extreme natuur'* van de makkelijk lezen serie 'Lees-mij!'. De informatie wordt spannend en realistisch in beeld gebracht. Er is aandacht voor het tomeloze geweld van vulkanen, geisers, aardbevingen, tsunami's en water. De informatie is actueel: zo is er aandacht voor Japanse kinderen die op school aardbevingsoefeningen houden en de verwoestende tsunami die er plaatsvond in 2011. Ook het hoofdstuk over afbrokkelende kusten en huizen die gebouwd staan op een klif dat langzaam afbrokkelt, fascineert als je denkt aan de mogelijke gevolgen. Het boek is met aandacht samengesteld voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen. De tekst is gedrukt in een groot lettertype en de zinsbouw is compact. Vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. De grote kleurenfoto's bieden overzicht maar ook details. Wist je dats en overzichtelijke feitenkaartjes verlevendigen de informatie. Er is aandacht voor leesbegrip en het leggen van de juiste combinaties tussen vragen en antwoorden. Een quiz sluit de informatie af. Afgesloten wordt met een register en literatuur- en websiteverwijzing. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020207

Titel Natuurgeweld
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : NBD Biblion, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Fearsone forces of nature. - London : Raintree, cop. 2013. - (Extreme nature series)
ISBN 9789462020207
PPN 35199498X
Rubriekscode 567
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geomorfologie ; Hydrosfeer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aarde