Overal en ergens...
Boek

Overal en ergens... op reis door Nederland in vijftig voorleesverhalen (cop. 2009)/ [tekst:] Arend van Dam, & [ill.:] Alex de Wolf

In vijftig korte verhalen wordt een reis door de provincies van Nederland gemaakt. Zo bezoeken we o.a. de duinen, Deltawerken, bollenvelden en havens. Met waterverfillustraties en poster met een kaart van Nederland. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op speelse wijze vertelt Arend van Dam in vijftig verhalen over verschillende plaatsen in Nederland. Samen met Alex de Wolf stelde hij vergelijkbare verhalenbundels samen als 'Lang geleden' (Zilveren Griffel 2008) over de geschiedenis van Nederland, 'Voorbij de horizon'* (2012) over Europa en 'Een hele kunst'** over kunstenaars. Elke provincie is vertegenwoordigd met vier of vijf verhalen over karakteristieke plaatsen, zoals dorpen, dijken, havens, polders, meren, gebouwen en bollenvelden. Ook enkele vensters uit de geschiedeniscanon zijn vertegenwoordigd. Zo zijn er verhalen over de grachtengordel van Amsterdam, het planetarium van Eise Eisinga, de gasbel en een schilderij van Vincent van Gogh. Elk verhaal begint hetzelfde: 'Overal in ons land...', waarna een kort verhaal volgt met een gewoon kind in de hoofdrol. Bij elk verhaal zijn vrolijke, kleurige aquareltekeningen opgenomen. Met uitgebreide inhoudsopgave en een register in de vorm van een landkaart. Op een losse poster*** staat de kaart van Nederland waarop alle van een verhaal voorziene plaatsen staan aangegeven. Ideaal om voor te lezen in de klas bij aardrijkskunde- en geschiedenislessen over Nederland. Ongewijzigde heruitgave. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047509851

Titel Overal en ergens... : op reis door Nederland in vijftig voorleesverhalen
Auteur Arend van Dam ; Alex de Wolf
Type materiaal Boek
Uitgave Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, cop. 2009
Overige gegevens 149 p - ill., krt - 23×25 cm - poster
ISBN 9789047509851
PPN 320861945
Rubriekscode 931
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Geschiedenis
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Geschiedenis