In het gezelschap van de courtisane
Boek

In het gezelschap van de courtisane (cop. 2013)/ Sarah Dunant, vert. uit het Engels door Frans van Delft

Nadat het leven van een succesvolle courtisane en haar dienaar, een slimme dwerg, wreed is verstoord door de plundering van Rome in 1527, weten zij een nieuw bestaan op te bouwen in Venetië.

Recensie

Er zijn maar weinig historische romans die zo goed geschreven als deze tweede (na 'De geboorte van Venus') van de Britse schrijfster Dunant (1950). Met grote kennis van zaken en een lichte stijl laat zij de erudiete en filosofisch ingestelde dwerg Bucino het verhaal vertellen van zijn 'mevrouw', een chique prostituée in Rome en Venetië in de vroege 16e eeuw. Zij maken samen de bloedige plundering van Rome mee en het einde van hun bloeiende 'business' daar, vluchten naar Venetië, en bouwen een heel nieuw bestaan op. De schrijfster, die ook al veel succesvolle thrillers op haar naam heeft staan, weet onophoudelijk te boeien: de details over de stad, haar gebouwen, het leven op straat, de festiviteiten en de mensen vervelen nooit. Zelfs als het verhaal minder interessant was, zou de stijl alleen al dwingen tot lezen. Ook voor wie niet speciaal van historische romans houdt. Achterin materiaal voor leesclubs. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022960196

Titel In het gezelschap van de courtisane
Auteur Sarah Dunant
Secundaire auteur Frans van Delft
Type materiaal Boek
Editie [Herdr.];
Uitgave [Utrecht] : Orlando, cop. 2013
Overige gegevens 384 p - 22 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : Archipel, cop. 2006 - Met lit. opg - Vert. van: In the company of the courtesan. - London : Little, Brown, 2006
ISBN 9789022960196
PPN 35288276X
Genre historische roman
Thematrefwoord Courtisanes ; Italie; 16e eeuw
Taal Nederlands