Bijbel voor kinderen
Boek

Bijbel voor kinderen Oude en Nieuwe Testament (2011)/ Marianne Busser & Ron Schröder, [met medew. van:] Pieter van Winden ; met ill. van Alex de Wolf

De belangrijkste verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden eenvoudig naverteld. Met schetsmatige waterverflillustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Een geïllustreerde kinderbijbel voor jonge kinderen. Uit het Oude Testament zijn 51 verhalen opgenomen en uit het Nieuwe Testament 41. Oorspronkelijk verscheen deze kinderbijbel in twee afzonderlijke delen. De twee auteurs hebben samengewerkt met een predikant en geprobeerd om de boodschap van de Bijbeltekst in hun navertelling naar voren te laten komen. Zij wilden een 'mooie maar ook verantwoorde Bijbel' maken, schrijven zij. Dat laatste is hun niet altijd gelukt. Bij de bewerking zijn soms essentiële verhaalelementen weggelaten, ook al werd ernaar gestreefd om de Bijbeltekst te volgen. Het joodse karakter van de Bijbel komt niet sterk naar voren. In plaats van de sjabbat wordt over de zondag gesproken. De verhaalstijl is eenvoudig en weinig verrassend. Het aantal navertelde Bijbelpassages is uitgebreider dan meestal het geval is. De kinderbijbel is rijk geïllustreerd met kindvriendelijke waterverfillustraties in schetsmatige stijl, met beperkte aandacht voor de historische situering. Het is wel een aanvulling op andere kinderbijbels door de uitgebreidere keuze van Bijbelverhalen en wegens de tekstgerichtheid. Inhoudelijk ongewijzigde herdruk. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047517283

Titel Bijbel voor kinderen : Oude en Nieuwe Testament
Auteur Marianne Busser ; Ron Schröder
Secundaire auteur Pieter van Winden ; Alex de Wolf
Type materiaal Boek
Editie 5e dr;
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, 2011
Overige gegevens 228 p - ill - 23×25 cm
Annotatie Oorspr. uitg. in 2 dl.: 2000
ISBN 9789047517283
PPN 329962140
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel