Frankenweenie
DVD

Frankenweenie (cop. 2013)/ prod. by Tim Burton, Allison Abbate, dir. by Tim Burton ; [starring] Catherine O'Hara ... [et al.]

Nadat de jonge Victor zijn geliefde hond Sparky heeft verloren, wekt hij zijn beste vriend met behulp van de wetenschap weer tot leven, met maar een paar 'monsterlijke' aanpassingen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Disney 3D-animatiefilm gemaakt in de stop-motiontechniek en gefilmd in zwart-wit. De regisseur Tim Burton maakte eerder in deze techniek 'The nightmare before Christmas' en 'The corpse bride'. De jonge Victor Frankenstein woont in het naargeestige stadje New Holland. Als zijn geliefde hondje Sparky overlijdt, lapt hij het beestje letterlijk op. In een combinatie met bliksem weet hij het dier weer tot leven te wekken. Zijn experiment met leven en dood heeft echter wel gevolgen. Burton baseerde zijn verhaal op een filmpje die hij in 1984 al maakte, maar dat toen door Disney werd afgewezen. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 18-10-'12) schrijft dat Burton duidelijk geïnspireerd is op de horrorfilms uit zijn jeugd. 'De fantasievolle uitwerking van dit gegeven resulteert in een meeslepende filmervaring vol onvergetelijke figuren. Echt iets om meerdere keren te bekijken.' Remke de Lange (Trouw 18-11-'12): 'Burton doet waar hij het best in is: een duister gothic verhaal verpakken in warm humanisme, en larderen met onweerstaanbare humor en bekende thema's als (weerzin tegen) burgerlijke bekrompenheid en massahysterie. (...)' Bor Beekman (Volkskrant 18-10-'12): 'Het resultaat is oogstrelend: poppenanimatie op het hoogste niveau.' Bevat de 2D-versie en enkele extra's. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Meerdere talen

Titel Frankenweenie
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tim Burton ; Catherine O'Hara
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Buena Vista Home Entertainment, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (83 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie 4 talen gesproken, 9 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Walt Disney Pictures, 2012 - Bevat ook: Met Frankenweenie de wereld rond ; Muziekvideo Plain White T's "Pet sematary"
PPN 356407802
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Monsters
Taal Meerdere talen