Graaiers en snaaiers
Boek

Graaiers en snaaiers nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder (cop. 2013)/ Jos Pierreux

Knokke staat in rep en roer. Er is niet enkel een duistere reeks diefstallen van dure juwelen, maar ook treft de politie de leider van een rechtse katholieke partij aan in zijn auto met zijn vermoorde echtgenote naast hem.

Recensie

Knokke, de meest elitaire Belgische badplaats, staat in rep en roer. Er is niet enkel een duistere reeks diefstallen van buitensporig dure juwelen, maar ook de leider van een rechtse katholieke partij wordt in zijn auto terug gevonden met zijn vermoorde echtgenote naast hem. Als inspecteur Borré die moordpartij begint te onderzoeken, merkt hij al snel de nodige tegenkanting en krijgt hij verbijsterende dingen te horen over wantoestanden binnen de hoogste regionen van de Europese politiek. Borré wordt neergezet als de schrandere en dus ook eigenwijze speurder die zich hardnekkig vastbijt in zijn onderzoeken, gezwind zijn boekje te buiten gaat maar uiteindelijk ook scoort. Knokke als decor, enigszins herkenbare politici als figuranten, een (soms te) flitsende stijl, en kwistige verwijzingen naar popmuziek maken van het verhaal een hedendaagse thriller die een onverwachte ontknoping oplevert. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789089242365

Titel Graaiers en snaaiers : nog eens een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder
Auteur Jos Pierreux
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Houtekiet, cop. 2013
Overige gegevens 359 p - 22 cm
ISBN 9789089242365
PPN 356222209
Genre detectiveroman
Taal Nederlands