Het nieuwe Rijks museum
Boek

Het nieuwe Rijks museum Pierre Cuypers en Georg Sturm in ere hersteld (cop. 2013)/ samengest. door Cees W. de Jong & Patrick Spijkerman, [red. Textcase]

Informatie over de restauratie van het Rijksmuseum te Amsterdam in het licht van het oorspronkelijk ontwerp van Pierre Cuypers en de decoraties van Georg Sturm.

Recensie

Het motto van de verbouwing en de restauratie van het Rijksmuseum te Amsterdam was 'verder met Cuypers'. In dit boekje wordt zichtbaar gemaakt op welke manier dat gebeurde door direct betrokkenen aan het woord te laten. De architecten Cruz y Ortiz beschrijven de restauratie, een Cuypersdeskundige licht het originele ontwerp van Cuypers toe, de restauratiearchitect beschrijft de reconstructie van de Voorhal en de voormalig Rijksbouwmeester beschrijft de ontwikkelingen voorafgaand aan de architectenkeuze. De tweede helft van het boek is geheel gewijd aan de restauratie van de oorspronkelijke decoraties van Georg Sturm. Beschreven wordt hoe er te werk is gegaan en er wordt inzicht gegeven in de vragen waar de restaurateurs voor gesteld werden: wat was het kleurenpalet, wel of niet terug naar de originele kleuren, reconstructie of reproductie? Dit alles voorzien van veel prachtige, vaak paginagrote foto's, kleur en zwart-wit. Met tekeningen en plattegronden. Mooi boekje, interessant voor een groot publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789085550747

Titel Het nieuwe Rijks museum : Pierre Cuypers en Georg Sturm in ere hersteld
Uniforme titel Het nieuwe Rijksmuseum
Secundaire auteur Cees W. de Jong ; Patrick Spijkerman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Pallas Publications, cop. 2013
Overige gegevens 95 p - ill - 28 cm
Annotatie Cop. vermeldt tevens: VK Projects, Naarden
ISBN 9789085550747
PPN 353837946
Rubriekscode 718.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rijksmuseum (Amsterdam); Restauratie ; Cuypers, Pierre ; Sturm, Georg
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Musea