Pablo & poëzie
Boek

Pablo & poëzie Deelder in Medellin (cop. 2012)/ Jules Deelder & Leo Verheul, [eindred. Paul de Vos ; vert. gedichten Diego Pulse]

Verslag in boekvorm en op dvd van het bezoek in 2011 van de Nederlandse dichter Jules Deelder (1944- ) aan het poëziefestival in de 'coke-metropool' Medellin.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. SCHRIJVERS EN BOEKEN NEDERLANDS 855.6 DEEL

Recensie

Verslag in boekvorm en op dvd van het bezoek in 2011 van de Nederlandse dichter Jules Deelder (1944) aan 't grootste poëziefestival ter wereld in de "coke-metropool" Medellin. Tegelijkertijd is 't een queeste naar de eertijds schathemelrijke drugs-baron Pablo Escobar. De grootste attractie vormen de optredens van dichter en performer "Choels Dielder", dandy-achtige verschijning met zijn nasaal-monotone, maar toch swingende voordracht op verschillende podia. De hem toegevoegde acteur Ilya Acosta vertaalt Jules telkens in gepassioneerd Spaans (de befaamde coke-, jazz- en kutgedichten voorop!). 't Is aardig te zien hoe 't Colmbiaanse publiek aanvankelijk bevreemd op Deelder reageert en zich daarna tranen lacht. De tweede verhaallijn, Deelders fascinatie voor Escobar, maakt plaats voor 'n meer realistische kijk op deze berekenende uitbuiter. 't Colombia-avontuur is door journalist Verheul plastisch beschreven. Deelders hilarische gedichten blijven leuk, ook al zijn beeldkwaliteit en ritme van de dvd geen toppers.

Specificaties

Nederlands | 9789490608521

Titel Pablo & poëzie : Deelder in Medellin
Uniforme titel Pablo en poëzie
Auteur Jules Deelder ; Leo Verheul
Secundaire auteur Paul de Vos ; Diego Pulse
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Botwolf, cop. 2012
Overige gegevens 92 p - ill - 25 cm - dvd
Annotatie Sommige gedichten en anekdoten zijn vertaald in het Spaans
ISBN 9789490608521
PPN 35199534X
Rubriekscode Nederlands 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Deelder, J.A.
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Deelder