De Russische connectie
Boek

De Russische connectie (cop. 2007)/ Eoin Colfer, uit het Engels vert. door Mireille Vroege

De vader van Artemis is ontvoerd door de Russische maffia. In ruil voor zijn hulp in hun strijd tegen de kobolds, zullen de elfen Artemis helpen zijn vader te bevrijden. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ierse whizzkid Artemis Fowl (13) is op zoek naar zijn criminele vader die ontvoerd is door de Russische maffia. En gelukkig (ook voor de lezer) wordt zijn pad weer gekruist door elf kapitein Holly Short, van de elfBI Lep Unit, een goed georganiseerd en van de modernste snufjes voorzien leger dat o.a. elfen, feeën en kabouters beschermt tegen de mensen. Aanvankelijk denkt Holly dat Artemis en de zijnen weer op oorlogspad zijn, maar dit keer zijn er andere boosdoeners bezig. Artemis en Holly besluiten samen te werken: Artemis zal de elfen bijstaan in hun strijd tegen de kobolds, de elfen zullen Artemis naar Rusland brengen en hem helpen zijn vader te bevrijden. Dit tweede deel uit de serie 'Artemis Fowl'* stelt niet teleur, het is (weer) een fantasievol, grappig, en boeiend verhaal dat het midden houdt tussen een Iers sprookje en een hightech sciencefiction-verhaal. Sommige lezers vinden het misschien jammer dat Artemis Fowl niet alleen een jaartje ouder maar ook wijzer is geworden en daardoor wat minder 'slecht' is dan in het eerste deel. Achter in het boek wordt verwezen naar de website over deze serie www.artemisfowl.nl. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047500452

Titel De Russische connectie
Auteur Eoin Colfer
Secundaire auteur Mireille Vroege
Type materiaal Boek
Uitgave Houten [etc.] : Van Goor, cop. 2007
Overige gegevens 280 p - 22 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Vassallucci, 2002 - Vert. van: Artemis Fowl: the arctic incident. - London : Puffin Books, 2002
ISBN 9789047500452
PPN 303022027
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Computers ; Ontvoeringen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Artemis Fowl
Boek

Artemis Fowl (2001-...)

vol. [b. 2]
Uitgeleend
Eoin Colfer