Kijk, de vogel zingt
Boek

Kijk, de vogel zingt het verhaal van Jet en haar dove zusje (cop. 2013)/ tekst van Bente Jonker, met ill. van Moniek Peek

Jet heeft een zusje gekregen. Daar is ze heel blij mee. Maar dan blijkt dat Keet niet kan horen. Papa en mama zijn erg bezorgd. Keet moet naar de dokter en veel testen doen. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jet krijgt een zusje. Het is feest in huis. Als blijkt dat baby Keet doof is slaat de stemming om. Papa en mama zijn bedroefd en bezorgd, maar voor Jet maakt het niets uit. Ze begrijpt haar zusje toch wel, ook al is ze doof. Er volgt een lange weg van testen en het leren van gebarentaal. Dan krijgt Keet wonderoren: er wordt een CI (cochleair implantaat) in haar hoofd aangebracht. Zal Keet daarmee kunnen horen? Dit debuut is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de dochters van de schrijfster. In eenvoudige taal met korte zinnen en veel dialoog wordt op een rake, ontroerende, speelse en identificeerbare wijze verteld vanuit de belevingswereld van Jet. Hierbij komt veel informatie over doofheid aan de orde, zoals gehoortesten, bezoek aan de audioloog, etc. De vele in grootte variërende, kleurrijke waterverfillustraties passen goed bij de verhaalsfeer. Gedrukt in een groot lettertype en opgedeeld in korte hoofdstukjes. Een bijzonder boekje om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051160789

Titel Kijk, de vogel zingt : het verhaal van Jet en haar dove zusje
Auteur Bente Jonker
Secundaire auteur Moniek Peek
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2013
Overige gegevens 61 p - ill - 22 cm
ISBN 9789051160789
PPN 343448688
Thematrefwoord Doofheid ; Gezinsuitbreiding
Taal Nederlands